arrow_upward

Reflexions sobre Confidencialitat i Intimitat a la pràctica diària

rss feed


Dijous, 30 de gener 2020 – 17:00h – Sala actes del COIGi

Organitza: Comissió Deontològica del COIGI

Inscripcions: gicoi@coigi.cat

1a. Jornada d’Investigació i Recerca

rss feed


Consulteu el programa Inscripció gratuïta. Termini: 25 de febrer del 2020 Envieu un correu a gicoi@coigi.catPrograma Retorn

rss feed


A partir de l’1 de gener del 2020, els col·legiats de Girona ja es poden beneficiar de tots els serveis que el Programa Retorn de la Fundació Galatea ofereix.

Entre els programes que la Fundació Galatea promou figuren els programes assistencials PAIMM, RETORN, ASSIS, ITACA, PSYQUE, SUPORTS, APOL·LÒNIA I AFI.

Actualment en formen part els Col·legis Oficials d’Infermeres de Barcelona, Lleida i Tarragona.

Telèfon del Programa Retorn: 902 161 050

Llegir més

Nou cartell d’avís per als centres assistencials

rss feed


En relació a l’actual brot de la malaltia d’Ebola a la República Democràtica del Congo (RDC) declarat per l’OMS el passat 17 de juliol com una Emergència de Salut Pública Internacional (ESPII), us adjuntem el nou cartell d’avís per als pacients dels centres assistencials que tornen de la RDC.Si hi haguessin canvis de les zones afectades modificariem el cartell i us el tornarem a enviar. Aquest cartell el trobareu també al següent enllaç

Ja ha sortit publicat un nou número de la revista Actualitat Infermera

rss feed


En aquest nou número, us presentem tota l’activitat col·legial que hem fet durant aquest semestre. També parlem sobre lactància materna, la grip i la prescripció infermera, entre altres temes que segur que els trobareu interessants.

Catalunya té prop de 270 infermeres de pràctica avançada no reconegudes pel sistema de salut

rss feed


● L’estudi IPA.CAT19 recull per 1er cop a Catalunya com son i on estan aquestes infermeres expertes de pràctica ampliada en àmbits clau com ara la cronicitat, l’envelliment i final de vida o la salut mental, entre d’altres● La manca de regulació, de reconeixement laboral i un sistema de salut poc preparat per demostrar l’impacte d’aquestes infermeres en resultats de salut en dificulten el seu desenvolupament

Nota de premsa del coigi sobre la ubicació de l’hospital

rss feed

Posicionament del Col·legi Oficial d’Infermeres/rs de Girona sobre la futura ubicació de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta


Sortida al castell de Miravet. 14 de novembre de 2019

rss feed


La Comissió de Jubilats del COIGI va gaudir, el mes de novembre, d’una diada de germanor cultural, dinàmica i entranyable. Vam anar a Tarragona a visitar l’emblemàtic castell de Miravet, la fortificació templera més important d’Europa occidental, datada del segle XII.

1r. premi de recerca

rss feed

La Comissió de Recerca i Investigació del COIGI convoca el Primer Premi de Recerca 2020 amb l’objectiu de fomentar la investigació en l’àmbit d’infermeria i esperonar l’aportació de l’evidència científica al coneixement infermer.

Tecnologia+Innovació=Projecció Infermera Girona, 20 de novembre de 2019

Manifest d’entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes

Prescripció infermera. I ara què?

rss feed


Hem creat un nou apartat sobre la Prescripció Infermera, hi trobaràs totes les novetats i enllaços sobre la prescripció infermera

La Taula Infermera de l’Atenció Primària (TIAP) disconforme amb l’Acord de Mobilitat de llocs de treball de l’ICS

rss feed


L’Institut Català de la Salut (ICS) acaba d’aprovar l’Acord de Mobilitat voluntària, oberta i permanent del lloc de treball. Des de la TIAP entenem que aquest Acord de Mobilitat perjudica la qualitat de l’atenció que rep el ciutadà a l’Atenció Primària, i menysté la formació específica de les infermeres especialistes en el primer nivell assistencial, sense posar en valor la seva expertesa i el desenvolupament professional continuo a l’Atenció Primària de Salut.ES PREVEU QUE AQUEST ANY ES CONVOQUI LA PROVA EXCEPCIONAL DE L’ESPECIALITAT D’INFERMERIA FAMILIAR I COMUNITÀRIA

rss feed
Només podran realitzar aquesta prova les infermeres que ho hagin sol·licitat prèviament. Actualment el tràmit està tancat.La Comissió Mixta, prevista en el Reial Decret 450/2005, de 22 d'abril, sobre especialitats d'infermeria està avaluant els nombrosos expedients presentats per a l'accés a l'especialitat d'Infermeria Familiar i Comunitària. Fins que no es finalitzi l'anàlisi de tots els expedients no es convocarà la data de la prova teoricopràctica.Si voleu consultar l’estat del vostre expedient i no sabeu com fer-ho, us adjuntem les instruccions.

Prepara la prova de l'especialitat d'infermeria familiar i comunitària amb l'AIFICC

El COIGI ha signat juntament amb l'AIFICC un conveni de col.laboració perquè les infermeres i els infermers que es presentin a la prova excepcional de l'especialitat d'infermeria familiar i comunitària es puguin preparar amb el CURS D'ACTUALITZACIÓ PRÀCTICA EN INFERMERIA FAMILIAR I COMUNITÀRIA FAECAP.2a. edició del concurs de fotografia "La infermera la teva aliada per deixar de fumar"

Des de l'1 d'abril fins el 21 de juny de 2019 pots participar-hi. Comparteix una imatge, un vídeo, una frase, una experiència o aprenentatge, un repte, un desig relacionat amb com ajudes a prevenir les malalties del tracte respiratori relacionades amb el tabacEl Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha publicat el document “Estàndards de coneixement en el Grau d’Infermeria pels àmbits d’interacció”.

Aquest document elaborat pel Col·legi d’infermeres i Infermeres de Barcelona i adoptat pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, conté la llista de medicaments, subjectes o no a prescripció mèdica, que s’ha pogut constatar formen part de la pràctica infermera habitual en l’àmbit de cura de ferides, estomes, dolor i emergències. En el document s’evidencia el curs, l’assignatura i la universitat on es proporciona la formació en el Grau d’Infermeria. Aquest treball respon als requeriments d’identificació dels estàndards de coneixement que exigeix el projecte de Decret pel qual es regulen les condicions i les normes d’organització per a l’exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part de les infermeres i els infermers, elaborat des del Departament de Salut i en tràmit d’aprovació.